Personal coaching met paarden

Zakelijk en privé loopt iedereen wel eens ergens tegenaan. Je bent daarom opzoek naar persoonlijke begeleiding samen met de paarden. Management by Horses zet jou meer rechtop en in galop. En sluit perfect aan bij jouw vraag of verbeterpunt.

Persoonlijke ontwikkeling

Wil jij je ontwikkelen op één van deze punten

 • Authentiek communiceren / Effectief communiceren / Teamrelaties / Begrip: Je voelt je niet altijd begrepen
 • Vertrouwen / Communicatie kracht / Zelfinzicht / Assertiviteit / Verbinden /  Samenwerking: je voelt je onzeker of ervaart problemen en weet niet precies hoe het aan te pakken
 • Daarnaast: Mis je een stukje Gunfactor of  Klantgerichtheid of vind je het moeilijk om (jezelf) te  Verkopen
 • Je wilt je  Leiderschap en Oplossend vermogen vergroten waar door je meer Effectief leiding geeft en dus meer Invloed uitoefent.
 • Meer vanuit kracht en geluk leven en functioneren. Zodat je  conflicten makkelijker  hanteert en je eigen Grenzen aangeeft.
 • Of het Herkennen van (ongewenste) patronen waardoor  Relaties verbeteren, je dingen beter kunt Loslaten en je  Inlevingsvermogen verbetert.
 • Niet Overspannen raken of nog erger, in  Stress of burn-out  komen.

 

 

 

Waarom kiezen voor paardencoaching?

Met paardencoaching maak je onzichtbare aspecten tastbaar en direct inzichtelijk:

“Geef mij een woord en ik onthoud het een dag. 

Geef mij kennis en ik onthoud het een week. 

Geef mij een ervaring en gevoel en ik onthoud het de rest van mijn leven”

 

De interactie met het paard zorgt ervoor dat je onbewuste (communicatie) processen zichtbaar worden. Paarden beelden jouw onbewuste gevoel uit en maak je onzichtbare aspecten tastbaar en direct inzichtelijk: dat lukt nooit in een 1 op 1 gesprek of training. Je leert (weer) te voelen EN daarbij congruent te zijn aan je gevoel. Te zijn wie je echt bent.

 

Werken met mensen is verbinden én communiceren én afstemmen. Kan je met het paard en hun systeem verbinden én afstemmen,  kan je dat ook goed met mensen. Daarbij dwing je niks af of leg je niks op of krijg je niks mee: het paard beslist zelf, altijd. Jouw houding en gevoel en hoe het paard dat ervaart bepaalt de interactie.

Paarden begeleiden jou van naar “I wish naar I can“.

 

 

Coaching met paarden: gelderland

Wat levert de coaching op?

Je leert over jezelf, krijgt inzicht en vallen onbekende puzzelstukjes op zijn plaats. Personal coaching met paarden is anders. Anders omdat we stilstaan bij gedrag, drijfveren en de effecten inzake werk en privé. Een cruciale factor om succesvol de toekomst tegemoet te zien is de juiste inzichten hebben met betrekking tot je werk en privé.

Je krijgt eerst inzicht in jouw drijfveren en gevoel. Doorvertaald naar je eigen ervaringen, verklarend waarom dingen wel en niet lukken. Dat geeft duidelijke richting en houvast.

Hoe ik de sessie ‘coaching met paarden’ heb ervaren? Het was indrukwekkend! Nooit gedacht dat een paard mij kon helpen met het stellen van grenzen. Want dat was de vraag waarmee ik de wei in stapte.

Er kwam meteen een groot zwart paard naar me toe en bleef op 10 cm afstand voor mij staan. Wow, dat imponeert. Ik keek recht in zijn neusgaten. Het paard stond letterlijk in mijn persoonlijke ruimte. Aan mij de opdracht om ruimte te creëren en de grenzen aan te geven. Coach Roger geeft een paar rake aanwijzingen. Maar je moet het wel zelf doen en ervaren wat er gebeurt.

Climmy Hansen

Hoe ziet de coaching eruit?

We maken telefonisch kennis en spreken een datum af (dag of dagdeel). Vooraf maak je de drijfverenscan die we als eerste bespreken. 

Deze drijfverenscan laat zien op welke punten jij energie verliest en energie krijgt. Het geeft ook inzicht in hoe mensen op jou reageren en hoe jij op situaties reageert. Dan gaan we naar de paarden. Waar we verder voortborduren op jouw vragen of probleemstelling.

Hoe veel coaching sessies?

Hoe vaak sla je op een spijker?
Tot die in het hout zit.

Het basis principe is simpel, je kunt blijven herhalen tot het probleem is verdwenen.
Of tot het naar een gewenst niveau is teruggebracht.

Maar wat is het minimum?

Net zoals bij de spijker, waar het van verschillende dingen af hangt, hoe vaak iemand moet slaan….
zijn er tal van factoren die bepalen hoe vaak een coaching best herhaald wordt.

Ook hangt het onder meer af van in welke mate de oorzaak van het probleem invloed blijft hebben op de gemoedstoestand. En die oorzaak kan zitten in de persoon zijn lichaam, geest of emoties.

Meestal is een aantal sessie voldoende. Er volgt nog altijd 3x een telefonisch coaching ondersteuning. We werken samen aan jouw vraag.

* ervaring met paarden is niet nodig, er wordt niet op de paarden gereden

 

 

Waarom zou ik voor Roger Rutten en Management by Horses kiezen?

Ik heb met veel vragen geworsteld. Stappen gezet. Gestudeerd. Omhoog op de carrièreladder:  rond mijn vijfendertigste jaar was ik Statutair Directeur van een medisch bedrijf dat internationaal hoort bij een beursgenoteerde organisatie. Zat ook gevangen in een foute job of vloog eruit.
Medewerkers begeleiden, -aangenomen en ook ontslagen.

Professioneel en ervaren

Door mijn professionele ervaringen en opleiding help ik je op specifieke gebieden verder.
Ik heb aan alle kanten van de tafel gezeten:

 • Internationale management
 • Strategie opzetten en uitvoeren
 • Leiding geven en medewerkers helpen
 • Werving & Selectie en opzetten technisch detacheringsbureau
 • Ondernemerschap & coaching
 • Bedrijven in financiële nood of tegen faillissement aan

Interesse?

Wil je meer informatie en/of inschrijven voor personal coaching met paarden? Neem direct contact met mij op.

Informatie

personal_coaching_bw

Programma’s

Paardencoaching (2 uur)
Personal coaching (dagdeel)
Personal coaching (1 dag)
Executive coaching (2 dagen)

Locatie

Bennekom