Paardenkracht

 

 

Een paard heeft het talent om op afstand iemands intenties te herkennen. Je krijgt een prachtige interactie als je luistert naar je paard (non-verbaal en sociosensuele weg), dat is paardenkracht.
En dat gaat niet van vandaag op morgen. De basis is concentratie en intentie.

Paarden hebben het fantastische vermogen ontwikkeld om te reageren op subtiele veranderingen. Ze zijn meesters in hun subtiele, non-verbale taal van het gevoel. En juist door gevoelens te erkennen, te uiten en te beleven krijgt de persoon in kwestie de mogelijkheid zijn eigen waardevolle bron van authentieke kracht te vinden en te ontwikkelen.

 

Wat gebeurt er nu in een paardencoaching sessie?

Maar…. wat de paarden in een sessie doen is de emotie lichamelijk laten ervaren. Dat maakt het krachtig zonder verder heel diep op de emotie in te gaan.

Er treedt erkenning op in het lichaam waardoor er een verandering plaats vindt. Een nieuwe opening die de weg vrij maakt om nieuwe ervaringen op te doen en inzichten te krijgen. Verandering zonder daar daadwerkelijk over na te denken of bewust in te zetten. Het ontstaat vanzelf omdat iets is aangeraakt waardoor er letterlijk een andere stroming op gang komt. Op dié tijd en in hét tempo dat goed voor jou is.

Dat is wat paardenkracht doet.

 

Paardenkracht verwoord vanuit een ervaring

Je hebt ‘weten’ en ‘weten’. Het één komt vanuit het hoofd, het ander vanuit je gevoel. Het verschil tussen beiden?

Bij mij werkt ‘weten vanuit je verstand’ vaak achteraf, als ik over dingen nadenk kan ik vaak zeggen ‘dat had ik kunnen weten’. Maar weten uit je gevoel, is iets wat in je systeem zit en waar je naar handelt op het moment dat je het ‘weet’. Een veel krachtiger en effectiever weten dus. En dat heb ik tot in mijn  tenen mogen ervaren.

Hoe vaak is niet tegen me gezegd “als je iets met een groep mensen wilt doen, zul je je eerst moeten verbinden met hen”. En toch stap ik nog vaak in de valkuil om vanuit mijn enthousiasme, gedrevenheid en deskundigheid anderen totaal te overdonderen als ik iets met hen wil. Maar met de groep paarden was 10 passen de wei in al genoeg om te laten zien dat mijn aanpak niet werkte.

De paarden liepen weg, wilde geen contact, ‘’hoezo wil jij wat van ons?” leken ze te zeggen. Pas toen ik in mijn gevoel zakte, hoofd uitschakelde, losliet en openstond voor echt contact werden ze nieuwsgierig en stonden ze één voor één open voor mij. Hoe krachtig was die ervaring!

Mijn hele systeem heeft nu gevoeld hoe dit werkt en dat zal ik mijn leven meenemen.

 

Voor wie?

Iedereen.

De paarden begeleiden jou van ‘I wish’ naar ‘I can’.

Individueel, team of afdeling, de hele organisatie.

 

Kortom, ga van I wish naar I can

Luister naar dat innerlijke stemmetje dat jou helpt bij het maken van belangrijke keuzes.

 

En nu?

Wil je meer weten over de kracht van paardencoaching?Laat hier jouw reactie achter