Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'p404_redirect' not found or invalid function name in /www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287 Mijn drijfveren in beeld
Management by Horses

Nu doe ik veel met- en schrijf  veel over drijfveren. En kreeg ik recentelijk de vraag wat mijn eigen drijfveren zijn. Goed idee om dat eens nader te bekijken.

Mijn profiel ziet er zo uit:

IMG_0671

Drijfveren nader toegelicht

Het drijfverenprofiel is opgebouwd uit 7 kleuren: paars, rood, blauw, oranje, groen, geel en turquoise.
Je ziet een gearceerd gedeelte en niet-gearceerd gedeelte per balkje. Het niet-gearceerde balkje brengt energie en het gearceerde balkje kost energie.
Bij iedere kleur wordt dat met bepalende aspecten in beeld gebracht. Achter de aspecten geeft het getal de mate van relevantie weer. Aspecten >>1 zijn dus relevant.

Het profiel geeft dus helder weer door welke bril ik naar de wereld kijk. Daar zit geen goed of fout in, het is de manier zoals ik kijk.
Bijvoorbeeld: je ziet een vulpen, maar iemand anders zou zeggen: “Daar zou ik pentekeningen mee maken :-)”. Je kan hier meer lezen over Drijfveren.

Mijn Drijfveren in beeld

Het klinkt een beetje plastisch, maar als ik mijzelf duid:
“Ik krijg energie door maximaal gebruik te maken van mijn denkvermogen, waarbij ik als inspirator probeer effectief en strategisch, met een ruime mate van vindingrijkheid, behulpzaam en ondernemend te zijn, daarnaast mensgericht denk en handel, en ook zelf graag de regels bepaal (macht)”.

“Het kost mij energie als onderwerpen of gesprekken irrelevant en bureaucratisch  van aard zijn, waarbijimpulsief  wordt besloten en het gesprek schuift naar zweverigheid met rigide en zelfzuchtige standpunten”.

Energydrives-drijfverenspiraal

 

 

Mijn kleurenpalet is dus primair opgebouwd uit: geel, oranje en groen. Wat betekent dat voor mij?
Ik houd ervan om problemen op te lossen, ontwikkel nieuwe verbanden. Doe dat effectief en strategisch (onderbouwd) waarbij ik iedereen graag help en zelf aan de ‘knoppen’ wil draaien :-). Kortom iedere dag zal bij mij nooit hetzelfde (moeten) zijn. Legt je dat nu naast mijn werkervaring, vallen de gemaakte keuzes exact op zijn plaats. De blog onderwerpen zijn daarvan ook een mooie afspiegeling.

Logisch natuurlijk, want wat iemand drijft wordt uiteraard bepaald door zijn/haar drijfveren en bepaalt daarmee primair het gedrag en de besluitvorming wat iemand wel en niet (graag) doet.

Coachen met paarden

Wat de kracht van coachen met paarden inhoudt kan je hier lezen. Waarom paardencoaching zo goed samengaat met drijfveren is in dit plaatje goed te zien.

Piramide-EnergyDrives

 

Drijfveren en gevoel zitten exact op hetzelfde niveau. En als dat synchroon loopt met jouw gedrag (datgene wat zichtbaar is) wordt je ervaren als een authentiek persoon.

 

Samenvatting

Intrinsieke verandering en bijdragen aan organisatiedoelen is alleen duurzaam vanuit drijfveren.

 

En nu?

Onderzoek welke drijfveren binnen jouw organisatie de boventoon voerenLaat hier jouw reactie achter

Twitter