Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'p404_redirect' not found or invalid function name in /www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287 Contact met paarden is puur omdat het over gevoel gaat - Management by Horses

Eén mooi donker paard stond eigenwijs een beetje buiten de groep, zij ging haar eigen gang. Sterre heet ze. Ze gaf me een duwtje toen ik haar geen aandacht gaf omdat ik de andere kant op keek.

Door een reeks van indrukken en aansluitende vragen van Roger ging ik mijn ‘denken’ meer en meer loslaten.
Naar mijn gevoel en mezelf zijn. De paarden zijn namelijk ook zichzelf.

Paarden reageren op gevoel en zijn eerlijk. Vooral deze paarden want ze staan vrij op een stuk land, niet in een stal, en met elkaar in de groep. En ze doen wat ze zelf willen. 

De coaching gaat over meebewegen met het paard en hoe de paarden mij in de kudde opneemt.

Begin juli had ik in een weiland in de bossen bij Renkum afgesproken met Roger voor een personal coaching met paarden. Ik ben totaal niet bekend met paarden maar heb altijd wel erg veel ontzag voor ze. Deze coachingssessie had ik cadeau gekregen van mijn broer voor mijn verjaardag. Dit bleek een zeer mooie geschenk. Een om niet te vergeten.

Op deze zeer zonnige maandagochtend zat Roger op een boomstronk en 11 paarden in de wei op me te wachten. Het gesprek begon over de paarden, de locatie, de coaching en wat je van paarden kunt leren. Paarden reageren op gevoel en zijn eerlijk. Vooral deze paarden want ze staan vrij op een stuk land, met elkaar in de groep, en niet in een stal. En ze doen wat ze zelf willen. De coaching gaat over het terugleggen van hoe de paarden reageren elkaar, op de omgeving en ook op mij. De situatie waarin ik zat was even niet zo goed; zonder baan en ik wil graag verhuizen. Dat maakte dat ik de afgelopen tijd wat vastliep. 

De eerste vraag van Roger was  hoe ik mij voelde.
Ik wil mezelf zijn bij de paarden. En op mijn gevoel te vertrouwen. Het hoofd, mijn stroom aan gedachten en bedenksels los te laten. Deze paarden zijn namelijk ook zichzelf.

Al genietend lopen we naar de rand van de wei. Omdat wij in de buurt van de groep kwamen zagen we al dat er van alles gebeurde en in beweging kwam. 

Een aantal paarden kwam al grazend langzaam onze richting op. Wij gingen langzaam de wei in, in de buurt van de groep paarden en werden zo onderdeel van de kudde. Twee paarden kwamen nieuwsgierig onze kant op, even kennismaken. En uiteindelijk kwam het paard dat eerst alleen wilde zijn ook onze kant op. Sterre heet ze.  Met haar heb ik dan ook contact gemaakt en bij haar gebleven. Ze gaf me een duwtje toen ik haar geen aandacht gaf omdat ik de andere kant op keek. Bijzondere ontmoeting was dat met haar en ook met de andere twee paarden die bij ons kwamen staan.

Contact met paarden is puur omdat het over gevoel gaat. En dat kun je niet verbloemen. Het is er en daar reageren ze op. Door de coaching heb ik ontdekt dat ik echt mijn eigen gevoel moet opzoeken. Voor mij is dat niet evident want ik heb eerder de neiging om ‘te bedenken’ wat mijn gevoel is. Daarom probeer ik vanaf nu meer stil te staan bij wat ik nu echt voel en waarneem. Vanuit mijn buik en mijn hart. 

Wat bijzonder is dat in de twee weken na de paardencoaching ik benaderd ben voor een baan in de stad waar ik graag wil gaan wonen en inmiddels daar twee gesprekken heb gevoerd. De werkgever stuurt me de aankomende week een voorstel. Het ziet er goed uit en het voelt goed!

Heleen de Jong

Interesse?

Wil je meer informatie en je vraag met mij bespreken of inschrijven voor personal coaching met paarden? Klik op onderstaande button en neem contact met mij op.Laat hier jouw reactie achter