Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'p404_redirect' not found or invalid function name in /www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287 Het zuivere antwoord op je vraag - Management by Horses
referentie paardencoaching Climmy Hansen

 

Hoe ik de sessie ‘coaching met paarden’ heb ervaren?

Het was indrukwekkend!

Nooit gedacht dat een paard mij kon helpen met het stellen van grenzen. Want dat was de vraag waarmee ik de wei in stapte.

 

Er kwam meteen een groot zwart paard naar me toe en bleef op 10 cm afstand voor mij staan. Wow, dat imponeert. Ik keek recht in zijn neusgaten. Het paard stond letterlijk in mijn persoonlijke ruimte. Aan mij de opdracht om ruimte te creëren en de grenzen aan te geven. Coach Roger geeft een paar rake aanwijzingen. Maar je moet het wel zelf doen en ervaren wat er gebeurt.

 

Het voelde als een overwinning

Paarden zijn erg gevoelig en reageren direct op jouw handelen en gemoedstoestand. De kunst was, het paard weg te duwen en in zijn voetstappen te gaan staan.
Ik deed een voorzichtige poging maar die maakte geen indruk. Het paard kwam nóg dichterbij, hij vond het veel te leuk. Met hulp van Roger lukte het om op de juiste manier te handelen. Ik duwde het paard stevig weg en stapte in zijn voetstappen. Toen had ik voldoende ruimte. Ik bedankte hem voor het nemen van afstand.
Het voelde als een overwinning.

Het paard draaide zich om en liep rustig weg. Missie voltooid en geslaagd. Binnen een half uur was ik een ervaring rijker. Ik weet nu dat ik heel duidelijk moet zijn in het aangeven van grenzen en vooral rustig en vriendelijk moet blijven. Deze manier van coaching werkt voor mij omdat je fysiek bezig bent en direct effect hebt. Paarden reageren heel direct, puur en eerlijk. Daar kunnen wij als mensen nog veel van leren.

Climmy Hansen
Communicatiespecialist bij Puur C Communicatie 

 

 

Wil jij ook paardenkracht ervaren?
Neem dan contact met mij op

 Laat hier jouw reactie achter

Twitter

Logo Management by Horses

"Management by Horses lost issues op en creëert bevlogenheid bij mensen en energie binnen organisaties."

Management by Horses

+31 (0)620620404
roger@managementbyhorses.nl

facebook  twitter-2  linkedin  youtube  google-plus