Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'p404_redirect' not found or invalid function name in /www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287 Krachtig en verbeeldend tot in de essentie
paardencoaching

Een sessie met het paard als coach: krachtig en verbeeldend tot in de essentie in het blootleggen van onbewuste gedragspatronen.

Als start liep onze ruin Seno de jonge vrouw bijna omver. Ze raakte (terecht) geïrriteerd maar ook direct erg emotioneel. Deze intense emotie liet haar beseffen dat dit haar regelmatig gebeurde in contact met mensen. Het was een onbewust gedragspatroon; ze werd voor haar gevoel vaak ‘overvallen of overvraagd’ door een ander. Zij sprak dat uit en onze ruin Seno gaf haar een knikje en liep weg. Nog aan het bijkomen van haar conclusie naderde onze merrie Sterre de vrouw. Heel vastberaden liep Sterre op haar toe en bleef een meter of twee voor haar stil staan. Even complete stilte.  De merrie keek de vrouw doordringend, volkomen roerloos, helemaal. Net zolang tot dat de boodschap begrepen werd.


Krachtig en verbeeldend tot in de essentie

En die werd begrepen. De vrouw lachte en zei: “Ja ik kan natuurlijk ook zelf afstand nemen; ruimte nemen om te bedenken wat ik wil”. En de vastberaden tred bleef ook niet onopgemerkt. Iedereen mag die ruimte nemen en zelf de beslissing nemen in elke situatie. Weer emotie; dit keer omdat het zo’n geweldig gevoel geeft om ruimte voor jezelf te kunnen en mogen ervaren.


De kern van paardencoaching

“Wat de paarden mij nu hebben laten zien en voelen had ik in nog geen vijf gesprekken kunnen zien bij een traditionele therapie behandeling. Dit is echt de essentie van wat ik soms voel in het contact met anderen. Ik voel me vaak geclaimd door anderen. En raak dan mezelf kwijt.”

paard-neemt-ruimteOnlangs spraken we elkaar weer. De vrouw had weer een vergelijkbare emotie ervaren waarin zij zich geclaimd voelde. Ik vroeg haar weer terug te gaan naar de sessie en wat onze paarden haar hadden laten zien en ervaren. Direct besefte ze haar oude gedragspatroon weer en wist ze ook wat ze kon doen om in haar kracht te gaan staan. Het positieve gevoel volgde gelijk, ook in het contact met de ander. De vrouw was blij dat aangegeven werd waar behoefte aan was en dat ze eerlijk en zichzelf was geweest.


Snel, krachtig en verbeeldend

Een prachtig staaltje vakwerk van onze paarden; snel krachtig en verbeeldend tot in de essentie waren ze in hun reactie naar de jonge vrouw.  Ze lieten op een (overweldigende) prachtige manier zien wat er onbewust bij de vrouw aanwezig was.

Wilt u ook structureel een verandering inzetten? Maak daarom nu een afspraak:

 

Laat hier jouw reactie achter

Twitter