Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'p404_redirect' not found or invalid function name in /www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287 Netwerken met goed gesprek
Sail2connect

Op een prachtige vrijdagmiddag in september reed ik vanuit het mistige Sneek in slechts een half uurtje rijden naar het zonnige Sloten. De strakblauwe hemel gaf een positieve vibe. Wat een eer om te worden uitgenodigd door Roger, collega teamtrainer en paardencoach, al een paar jaar een van mijn Twitter- en Facebook vrienden. Nog niet eerder was er écht contact. Netwerken met een goed gesprek. Hoe leuk is het dan om in een privétweet een uitnodiging te krijgen om elkaar I.R.L. te ontmoeten op een prachtig gerestaureerde oude schouw! 


Netwerken met goed gesprek

We kregen een gesprek over het leven op deze boot en hoe een heel gezin hierop woonde in vroegere tijden. Een warrig en woelig bestaan moet dat geweest zijn voor deze schipper en zijn gezin! Ruimte voor een eigen plek was heel beperkt. Je leefde continu op elkaars lip, zat letterlijk ‘in elkaars vaarwater’. Toch bereikte je met elkaar de mooiste overwinningen, want wedstrijden varen dat kon deze schouw! Als een geoliede machine waren de bootlui ingespeeld op elkaars kernkwaliteiten en valkuilen.

Hoe deden ze dat toch? Door de juiste taakverdeling, actief luisteren, commitment en in staat zijn direct te kunnen handelen. Om vooruit te komen moet je soms laveren en een langere weg kiezen. Maar wanneer de de wind in de zeilen krijgt, ga je met vereende kracht en op volle toeren vooruit!

Van zeilen kwam niet zoveel deze middag, want daar heb je toch commitment van de bemanning, of in dit geval ‘be’vrouw’ing voor nodig. De genodigden gaven eerlijk toe de zeilen niet te willen heisen, om zo optimaal te genieten van de rust en gesprekken op het water en onder het genot van een eerlijke, met veel zorg gezette bak koffie voeren we de haven uit! Ook dat is Sail2connect.

Roger, bedankt!

Carla

Laat hier jouw reactie achter

Twitter