Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'p404_redirect' not found or invalid function name in /www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287 Paardenkracht: een bijzondere ervaring! - Management by Horses

De reistijd was prima, ondanks de mist.
Bijzonder omdat door de mist, de zon en de ochtend de omgeving heel bijzonder was. Het was een deels verhard en deels onverhard stuk weg voor bestemmingsverkeer door de bossen en weilanden in een stuk Bennekom waar je eigenlijk nooit zelf komt. Toch staan er her en der huizen tussen het groen, heel afgelegen wonen dus! En een mooi stuk weiland met paarden die ingezet worden voor Paardenkracht sessies.

Gezin en energie krijgen

In het begin gingen twee paarden apart van de groep staan, toen we het over ons gezin hadden.
Roger vroeg of ik dit herkende. Ik gaf aan dat we in ons gezin deden waar we energie van krijgen. Dus geen feestjes aflopen en met de meute mee, wel andere ons energie gevende dingen doen.
De paarden beeldden dat op dat moment ook uit.

De paarden lieten me ook zien dat ze hun eigen gang gaan, lekker gras eten, we maakten deel uit van de groep en de paarden luisterden naar ons. Ondertussen gingen ze hun eigen gang, ongestoord, in harmonie. Vlak langs me lopen en even verder daarna te poepen. Lekker te zuchten/briezen: “laat het lekker los!”.
En daarna weer lekker gras eten omdat ze daar zin in hadden.

In je kracht blijven staan

Ik heb van de paarden geleerd dat ik in mijn kracht moet blijven, en vanuit mijn kracht moet reageren op gedrag van anderen.
Rustig blijven. Niet meteen rennen bij elke opdracht, zeker niet wanneer het niet als een prioriteit aanvoelt. Communiceren met een opdrachtgever, aangeven wanneer het werk knelt en/of je van mening bent dat er een andere prioritering is. Los mogen laten.
Het was rustgevend!

Af en toe was er even strijd tussen de paarden, even een snauw, daarna was er aanpassing van gedrag door duidelijkheid en meteen hierop weer harmonie.

Ik koos ervoor om in contact te treden met een gitzwart paard. Een volbloed renpaard met de naam Sterre die met races had meegedaan. Ik gaf aan haar uitstraling mooi te vinden en ook van snelheid te houden.
Sterre gaf met haar houding en beweging aan nu geen contact te willen maken en liever door te willen eten. Roger vroeg me of ik haar nu minder leuk/interessant vond. Waarop ik ontkennend antwoordde. Zo is het ook met mensen onderling. Je kunt prima op een juiste manier nee zeggen zonder dat ze je meteen afwijzen. Duidelijk zijn is het belangrijkste. Verandering in je eigen gedrag zal vervolgens ook een ander gedrag van anderen teweegbrengen. Ze zullen je anders benaderen.

Roger was kundig en vriendelijk en gaf goed uitleg over wat hij zag dat de paarden deden.
De paarden staan met elkaar en met ons in verbinding, reageren dan ook op elke emotie, manier van praten, beweging van de ander etc. want zo (over)leven zij. De paarden gaan op een bepaalde manier staan, reageren op een bepaalde manier, doen iets of niets etc. Lopen plotseling vlak langs of lopen een andere kant op, zuchten.
Daar kun je veel uit afleiden en voelen.

Kim W.

En nu?

Wil je ook de kracht van paardencoaching ervaren?Laat hier jouw reactie achter

Logo Management by Horses

"Management by Horses lost issues op en creëert bevlogenheid bij mensen en energie binnen organisaties."

Management by Horses

+31 (0)620620404
roger@managementbyhorses.nl

facebook  twitter-2  linkedin  youtube  google-plus