Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'p404_redirect' not found or invalid function name in /www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287 Referentie gemeente Breda

Gemeente Breda kwam met 4 man sterk ervaren wat de kracht is van Management by Horses. En hoe dat individueel of in teamverband kan worden gebruikt.

 

Energy Drives®

Wim van der Belt (Directeur Energy Drives Academie) legde met een inspirerende presentatie helder de kracht van Energy Drives uit.

Wat ons drijft, is inzicht in drijfveren, gecombineerd met praktische en kwalitatieve acties, die leiden tot andere opvattingen en manieren van werken.  Ieder mens is anders, dit vereist een zorgvuldige aanpak in het meten en presenteren van de drijfveren en daarmee absolute kwaliteit van het onderzoekinstrument.De twee kernbegrippen van Energy Drives, genuanceerd en praktisch, geven een invulling aan de zorgvuldigheid. De praktische vertaling zorgt tevens voor veranderingen die beklijven.

Ook liet Wim zien dat gedrag, datgene wat zichtbaar is, en drijfveren een ander en veel dieper niveau kent. Vervolgens demonstreerde Wim hoe je bij een groep de profielen gezamenlijk kan duiden. Middels een voorbeeldprofiel en met diverse aanwijzingen concludeert iedereen zelf waar energie op wordt gewonnen en -verloren.

 

Paardencoaching

Paardencoaching Gemeente BredaEn toen kwam het mooie werk: de groepsinteractie samen met ons paard, in dit geval een pony. Ik wilde niet direct te hard van stapel lopen. Dat moet je voelen en ervaren. Erg mooi om te zien dat (met wat aanwijzingen) iedereen het zelfde voelde en zag gebeuren:

1. Een galopperend paard dat direct daarmee stopte toen zij uitsprak wat daadwerkelijk haar gevoel was bij de gestelde vraag
2. Er wordt teveel eigen ruimte weggegeven en het paard laat dat direct merken. En hoe dat binnenkwam……
3. Hoe duidelijk en sterk een paard reageert op reacties en gevoelens

 

Mensen maken geen contact op gedragsniveau maar juist op drijfveerniveau. En exact daar haakt paardencoaching op in.

 

 

Feedback gemeente Breda

“Wat mij enorm verrast heeft, is hoeveel indruk de ervaring met het paard heeft, dagen na de sessie. De ervaring komt echt binnen …. Hoe komt dat ? Die vraag houdt mij ook bezig.

Door de impact die het heeft ben ik heel bewust aan het handelen rondom mijn thema. Een paard die weg duwt … Waardoor je je bewust bent dat je te veel ruimte geeft: prachtig ! In een paar seconden voel, ervaar je waar je dagen training aan kunt besteden en dan heb je het wellicht nog niet scherp en nu pats, wordt het je in een keer helder! Ik vond het een heel boeiende en leerzame dag met veel impact! De combinatie met Energy Drives is prachtig en waardevol.

 

 

“Eigenlijk begon ik zonder echte verwachting maar wel met veel nieuwsgierigheid aan deze dag. En ging met een verrijkt gevoel naar huis. Enerzijds door het inzicht en de verrassende herkenningsmomenten tijdens het bespreken van de uitkomsten van de ‘Energy Drives’. De sessie met het paard maakte hetgeen wat ik die ochtend over mezelf had geleerd en scherper gezien, heel invoelbaar. Het is bijzonder wat de interactie met het paard je brengt en boven alles: het was fijn, veel dank!”

 

 

De dag trad ik heel open tegemoet, was vooral heel nieuwsgierig naar wat er zou gaan komen. Benieuwd naar de uitleg over Energy Drives en wat paarden coaching inhoudt, de persoonlijke uitslag van de ingevulde vragenlijst en toch ook wel een beetje nerveus over het in contact komen met het paard. Allereerst werden we heel hartelijk ontvangen met koffie en thee en heb je ons verteld wat het programma voor de dag zou zijn.

 

Wim heeft op een heel toegankelijke manier alle Energy Drives de revue laten passeren, welke kleur waar voor staat en een en ander heel beeldend gemaakt met de filmpjes en zijn eigen voorbeelden. Daarna volgende de “uitslagen” op basis van de vragenlijst die we hebben ingevuld. Persoonlijk was ik best verrast door de uitkomst en toch bevestigde het ook wel gedeeltelijk het beeld dat anderen zeggen van me te hebben. Terwijl in mijn hoofd dat plaatje nog niet helemaal rond was. Het heeft me behoorlijk gesterkt en nog meer zelfvertrouwen gegeven.

 

Daarna gingen we met het paard aan de gang. Aangezien ik de enige was die bang was voor paarden, kon ik als eerst kennis maken met de pony, Sunday.  Ik merkte dat ik dat aan de ene kant heel prettig vond om dit onder begeleiding te doen, want ik was echt heel zenuwachtig  en aan de andere kant kwam ik daarmee in het middelpunt van de belangstelling te staan, wat ik best wel lastig vind. In eerste instantie had ik er helemaal geen gevoel bij of het paard zich prettig voelde, maar al gauw heb je in de gaten hoe de wisselwerking tussen mens en paard is. Hoe duidelijker je naar het paard toe bent, hoe beter hij op je reageert.

 

Het heeft me verbaasd hoe snel je contact krijgt met een paard en hoe snel mijn angst verdween om dichterbij het paard te komen, te aaien en er mee aan de gang te gaan. Nadat mijn collega’s de oefening hadden gedaan, mocht ik en wat een sensatie heb ik daar ervaren. Hoe snel het contact met het paard er was en hij ook daadwerkelijk met me meeliep, ik tegen hem bleef praten en hem aaien en totaal geen angst of wat dan ook voelde, eigenlijk alleen een overweldigend blij gevoel. En hoe sterk een paard op reacties en gevoelens van ons mensen reageert, zagen we later toen mijn collega haar leerbehoefte uitsprak en daarmee aan de gang ging.

 

 

Wat bijzonder om dit op deze manier mee te mogen maken. De hele dag heb ik als een cadeautje ervaren! Ik merk dat ik met deze dag in een denkproces ben gestapt om na te gaan wat mijn volgende stap zou kunnen zijn op werkgebied. Sinds ik werk heb ik aardig wat trainingen gevolgd; er zijn er echter twee die waarvan ik heel bewust heb gemerkt dat het mij als persoon echt heeft verrijkt: de training Persoonlijk Leiderschap die ik dit jaar heb gevolgd bij YourGoals@Breda en deze dag. Nogmaals: wat een cadeau deze dag!”

 

 

En nu?

Wil jij ook de kracht van paardencoaching ervaren voor je team of individueel?Laat hier jouw reactie achter

Twitter

Logo Management by Horses

"Management by Horses lost issues op en creëert bevlogenheid bij mensen en energie binnen organisaties."

Management by Horses

+31 (0)620620404
roger@managementbyhorses.nl

facebook  twitter-2  linkedin  youtube  google-plus